Sa ne cunoastem!

Istoria, stramosii și casele vechi in care s-a locuit fac parte din trecutul nostru. Casele construite cu tehnici și materiale aproape uitate, care spun multe despre noi, despre cine am fost.

Este trist ca rupem legaturile cu acest trecut demoland sau lasand să se piarda case cu o valoare inestimabila pentru memoria noastră colectiva. Ne taiem usor radacinile uitand ca, fara radacini, orice planta, oricat ar fi de mare și de puternica, moare.

Casele vechi de lemn, au ajuns pentru multi doar o amintire a copilariei mici, a bunicilor, dar pentru altii reprezinta chiar prezentul. Gasim case de lemn vechi chiar si trecute de un veac care sunt inca locuite, unele renovate, altele mai putin.

In cadrul evenimentului Saptamana Nationala a Voluntariatului, voluntarii asociatiei au vizionat, pozat si discutat cu proprietarii unor astfel de case despre conditiile de locuire din trecut si prezent in comuna noastra.

Ne-am bucurat de dorinta oamenilor de a ne expune fiecare ce stia despre istoria locuintelor de lemn. Am aflat povesti foarte interesante despre case si istoria lor, povesti care vor face obiectul unor evenimente viitoare ale asociatiei.Multumim pentru implicare voluntarilor foarte activi:)

“Un popor care nu își cunoaște istoria și eroii, e ca un copil care nu își cunoaște părinții” N. Iorga

Sa ne cunoastem!
Derulează în sus