Asociația Asco Forall a finalizat proiectul “Conectat la viitor- sens și dezvoltare”

Asociația Asco Forall a finalizat proiectul „Conectat la viitor-sens și dezvoltare”, prin care tinerii cu vârste între 14-19 ani din jud. Maramureș au beneficiat de workshopuri teoretice și practice de dezvoltare personală, gratuite. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș
In perioada 01.09.2023-30.11.2023, peste 100 de tineri s-au înscris și au participat la peste 120 de ore de cunoaștere și autocunoaștere având ca scop dezvoltarea unor noi cunoștiințe teoretice și practice din domeniile: psihoeducației, nutriției, consilierii în carieră, igienei și sănătății fizice, emoțiilor și relațiilor, comportamentului și bulling-ului, gestionării emoțiilor și a stresului.
Conceptul de autocunoaștere este un demers de conștientizare a limitelor, posibilităților și componentelor propriei personalități. Autocunoașterea va duce la construirea imaginii de sine, adică la modul în care fiecare dintre noi se percepe pe sine însuși. Cei care au o imagine de sine pozitivă au mai multă încredere în ei, sunt încrezători și duc la bun sfârșit sarcinile sau activitățile pe care le incep. Cei cu o imagine de sine negativă nu au încredere în forțele proprii, se tem de eșec și au rezultate slabe atât la școală, cât și în cercul de prieteni.
Gradul de autocunoaștere și imaginea de sine se pot observa ușor în comportamentul tinerilor, în felul în care fac față situațiilor noi, chiar și în modul în care reacționează și interacționează cu cei din jur.
“Toate studiile din ultimii 10 ani, dar mai ales cele din pandemie și postpandemie arată înrăutățirea semnificativă a stării psihice în rândul populației, iar pentru tineri și copii impactul a fost și mai semnificativ din cauza distanțării sociale, chiar lipsa cursurilor, lipsa socializării în spatii deschise, de întâlniri, distracții, etc.Apoi și cresterea nivelului de stres și anxietate în familie, instabilitate, îmbolnăviri, decese, toate acestea petrecându-se în momentul cheie al vieții lor.
Aceasta a fost o nevoie identificată de noi și pe care am materializat-o în cadrul proiectului “Conectat la viitor- sens și dezvoltare”. Feedback-ul primit a confirmat că acest proeict a fost de impact, dorit de tineri și este necesar de extins pentru cât mai mulți deoarece aduce multă informație adaptată lor și utilă in viața de zi cu zi.” A declarat Florin Ioan Făt- psiholog și coordonator al proiectului.
Contact:
Făt Florin Ioan- coordonator proiect
Număr de telefon 0756.155.310
Adresă de e-mail: ascoforall@gmail.com
Asociația Asco Forall:
Motoul Asociației Asco Forall este: ”Munca în folosul altora este ceea ce plătești pentru locul tău pe pământ” și asta reprezintă ceea ce rămane după noi și ce lăsăm ca moștenire.

Asociația Asco Forall a finalizat proiectul “Conectat la viitor- sens și dezvoltare”
Derulează în sus